Нето нула СО₂

Цементарница УСЈЕ е посветена кон остварување на целите на Групацијата ТИТАН за Нето нула СО₂.

 

Претворајќи го стремежот во акција, Групацијата ТИТАН работиме рака под рака со глобалната заедница за да помогнеме да се ограничи глобалното затоплување на 1,5°C и да испорачаме нето-нула бетон до 2050 година, истовремено обликувајќи поодржлива, позитивна за природата иднина за сите.

Нашите групациски цели и пат кон нето-нула свет

Водејќи се од напредокот што го постигнавме досега, ја играме нашата улога во справувањето со климатските промени со научно засновани цели за намалување на CO₂ и детални планови низ нашите региони.

Повеќе