Органзиирана посета на ученици од основно училиште

27.2.2024

На 27 февруари, повеќе од 15 ученици од локалното основно училиште Александар Македонски имаа можност да ја посетат нашата компанија, Цементарница УСЈЕ. Оваа посета беше дел од нивниот час по хемија, а го посетија нашиот Сектор за квалитет.

Учениците изгледаа како љубопитни истражувачи кои се интересираат за инструментите и процесот на контрола на квалитетот. Тие од прва рака ја погледнаа нашата модерна лабораторија, со современа опрема, овозможувајќи им да ѕирнат во фасцинантниот свет на науката. Тие дознаа за процесите кои ја нагласуваат нашата силна посветеност на квалитетот и стекнаа вредни сознанија за важната улога на нашиот Сектор за квалитет.

Ова беше повеќе од обична посета; тоа беше спој на образование и чекор во реалниот свет. Ја пречекуваме идната генерација со раширени раце, предизвикувајќи љубопитност која може да се претвори во инспирација.